HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.02.01. 12:16 Onlineprint

Indul az Országos Széchenyi Könyvtár közösségi felülete

Kéthónapos éles tesztelés után február első napjától indultak el az OSZK közösségi felületei.

A webes eszközök használatával a könyvtár és felhasználói között leegyszerűsödik és hatékonyabbá válik a kommunikáció. Az OSZK folyamatosan monitorozza a felhasználók online jelenlétét, az adatok elemzése után javítja és fejleszti szolgáltatásait. Az OSZK blogot indított, két mikroblogot szerkeszt, képmegosztó oldalon publikálja fényképfelvételeit, videócsatornát gondoz, audió állományokat oszt meg és egyéb dokumentumtípusok is elérhetők immár az internetes kommunikációs eszközök segítségével.

A könyvtár figyeli és kéri az olvasók visszajelzését, mégpedig azokon az online felületeken, melyeken látogatóik jelen vannak. A Facebookon csaknem ezer taggal, az iWiW-en is több száz "ismerőssel" rendelkeznek. A közösségi oldalak jellemzője, hogy a bejegyzések, képek, videók kommentálhatók, újra megoszthatók, egyszerűen linkelhetők és az egyre népszerűbb azonnali értesítésküldő (RSS) funkciókkal is rendelkeznek.

/sg.hu/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr642630334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása