HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.06.06. 11:16 Onlineprint

Leonard Cohen irodalmi díjat kapott

Leonard Cohen kanadai énekes-dalszerző kapja irodalom kategóriában a spanyol Nobel-díjként emlegetett Asztúria Hercege-díjat - jelentették be szerdán. A világhírű énekes írói, költői munkássága kevésbé ismert a nagyközönség előtt. A 76 éves Cohen regényeket és verseket is ír, a díjat mégsem csak köteteiért, hanem dalszövegeiért is kapja. A zsűri méltatása szerint egyedülálló egységbe fűzte a költészetet és a zenét. "Íróként három generációra volt hatással" - emelték ki munkásságáról.

Leonard Cohen valójában íróként kezdte művészi pályáját, első novelláskötetét 55 évvel ezelőtt jelentette meg. Később váltott a zenére, 1968-ban jelent meg bemutatkozó lemeze.

Az Asztúria Hercege-díjat tavaly Amin Maalouf libanoni származású francia írónak ítélték.

Az elismerést évente nyolc kategóriában osztják ki, a díj mellé 50 ezer euró jár. A kitüntetettek a hagyományosan októberben, az észak-spanyolországi Oviedóban rendezett gálaesten Miró-szobrot kapnak.
 
/stop.hu/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr552961186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása