HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.06.09. 08:28 Onlineprint

Kétnapos irodalmi konferencia a JAK szervezésében

A XVII. JAK Tanulmányi Napokat Párhuzamos örökségek, előttünk az elődeink címmel pénteken és szombaton rendezik meg a fővárosi Kossuth Klubban. A konferencia arra a kérdésére keres választ, miben különbözik az írók irodalomtörténete az irodalomtörténészekétől, továbbá körüljárja a kortárs irodalom hagyományválasztásainak témáját.
Pénteken terítékre kerül többek között Szép Ernő kapcsolata Kertész Imrével és Tandori Dezsővel, valamint Radnóti Miklós, Weöres Sándor és Juhász Ferenc viszonya a kortárs magyar lírával. Szombaton az érdeklődők egyebek közt Déry Tibor és a Kádár-korszak irodalma, Mándy Iván és a kortárs magyar futballkönyvek, illetve Csáth Géza és Tolnai Ottó címmel hallhatnak előadást.
A JAK-füzetek Ünnepi Könyvhétre megjelent legújabb köteteit - Deres Kornélia Szőrapa és Szabó Marcell A szorítás alakja című verseskötetét, Aaron Blumm Biciklizéseink Török Zolival című prózakötetét és a Műhely Kör Friss dió című antológiáját - pénteken 19 órától mutatják be a budapesti Nyitott Műhelyben. Az esten Deres Kornélia, Szabó Marcell, valamint az antológia két közreműködője, Halász Margit és Garaczi László olvassák fel műveiket.
A József Attila Kör mai formájában 1989 óta tevékenykedik fiatal írókat, költőket, kritikusokat, irodalomszervezőket, irodalomtörténészeket, szerkesztőket, műfordítókat tömörítő érdekvédelmi szervezetként.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr282969769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása