HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.09.07. 09:08 Onlineprint

Létrejött az 5K irodalmi központ

Irodalmi profilú oktatási központot alapítótt Menyhért Anna, Lóránd Zsófia és Balogh Endre, hogy új oktatási modellt honosítson meg a magyar oktatási kultúrában, és alternatívát kínáljon a szabadidő hasznos eltöltésére, továbbá közelebb hozza a kortárs kultúrát a közönséghez.

Az alapvetően a modern nyugati pedagógiai mintára létrejött iskola filozófiája, hogy a kreativitás örömforrás lehet, és a kultúra boldogság. Felnőttek, kicsi gyerekek és diákok maguk is eljuthatnak a számukra leginkább megfelelő kreatív kifejezésmódokig – ám könnyebben elsajátíthatják ezeket, ha hozzáértő tanárok segítik őket ebben a folyamatban, és mások példáit is megismerhetik. Ennek megfelelően a hirdettek meg a felnőttek számára igénybevehető, két éves, akkreditált íróiskolai képzés és kreatív írás kurzus mellett gyermekeknek külön kreatív újságírást és médiaiskolát. Gondoltak az érettségi előtt álló fiatalokra is, akik többek között a kortárs irodalommal ismerkedhetnek meg itt. Ezen kívül az 5K indít például kortárs képzőművészettel, operával és műfordítással foglalkozó felnőtt foglalkozásokat.

Az alapítók, akik több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a kreatív írás, a kommunikáció és a művészettudományok terén, olyan tapasztalt, neves és közismert tanárokat és előadókat kértek föl, mint Berg Judit, Csaplár Vilmos, Háy János, Marék Veronika, Nádas Péter, Karafiáth Orsolya, Szilágyi István, Takács Zsuzsa vagy Tóth Krisztina.

Az 5K Központ együttműködő partnere a szabadegyetemi oktatás terén komoly hagyományokkal bíró Kossuth Klub, melynek Múzeum utcai épületében kezdődik október elején az oktatás.

/litera/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr943208276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása