HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.11.07. 09:59 Onlineprint

Francia hét az ELTE-n

Az érdeklődők francia, svájci és olasz vendégprofesszorok előadásain, szemináriumain vehetnek részt.

Az előadások elsősorban a középkori francia irodalom területét érintik, ízelítőt adva annak főbb korszakaiból és meghatározó műfajaiból. Bénédicte Milland-Bove (Párizsi Egyetem) az udvari regény kezdeteihez kalauzolja el a hallgatóságot. A neves párizsi kutató Chrétien de Troyes francia költőnek, a középkori regény egyik legjelentősebb képviselőjének első regényét (Érec és Énide / Erec et Enide) mutatja be, amelyet jelenleg kiadásra készít elő.

Alain Corbellari (Lausanne-i Egyetem) az epikus műfajba vezeti be a hallgatóságot, míg Christine Ferlampin-Acher (Rennes-i Egyetem) a kései Artúr-regények világát mutatja be. Claude Bourqui (Fribourgi Egyetem) előadása a XVII. század iránt érdeklődőknek nyújt páratlan lehetőséget: a svájci professzor Moliére esetén keresztül mutatja be az internet korának kutatási módszereit. Paolo Odorico bizantinológus professzor a XII. századi bizánci udvari irodalomról tart előadást.

Az előadások, amelyeknek az ELTE BTK Doktori Kiválósági Központja ad otthont, nyilvánosak.

/kultura.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr243360389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása