HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.12.15. 10:36 Onlineprint

Csukás Istváné a Príma Primissima idén

Csukás István kapta az idei irodalmi Prima Primissima-díjat. A hetvenöt éves író, költő úgy érzi, amellett, hogy elismerték az életművét, egy kicsit a műfajt, a gyerekirodalmat is díjazták. Az alkotó jelenleg egy gyerekoperán dolgozik.

- Ez szinte gyerekkori álmom. Az egész gyerekkorom a zenével telt el, hegedültem. Ráadásul gyerekopera alig van a világon. Magyarországon is csak egyről tudok, tehát bizonyos szempontból ez úttörő vállalkozás. Mese lesz, mint ahogy a felnőtteknek szóló operák nagy részének az alapja is az. Már kitaláltam mindent, el is kezdtem írni. Viszont az ember nem kezd el operát alkotni az asztalfióknak. Amikor végeztem a történettel, megkeresem a Magyar Állami Operaházat, és megpróbálunk dűlőre jutni. Már van zeneszerzőjelöltem is - meséli a Kossuth-díjas Csukás István, aki úgy érzi, a médiában háttérbe szorult a gyerekirodalom.

- Megjelenik egy kötet, és sehol nem írnak róla, a televíziókat nem érdekli. Pedig a szülőket tájékoztatni kellene, hiszen nem tudnak minden könyvet elolvasni. Másrészt pedig meg kellene dicsérni azokat a kollégákat, akik jót írtak. Ennek hiányát méltánytalannak tartom. A legjobb dolog az olvasás, kész csoda, mikor a fehér papíron a fekete betűk megelevenednek. És beindul agyunkban a képzeletmozi.

/stop.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr633465415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása