HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.09.19. 09:23 Onlineprint

63. Frankfurti Könyvvásár

Száztíz ország 7500 kiállítója érkezik a hamarosan kezdődő 63. Frankfurti Könyvvásárra. A világ egyik legnagyobb irodalmi rendezvényére 280 ezer látogatót várnak.

Az idei vásár díszvendége Izland lesz, 38 izlandi vagy Izlandról író szerző 203 újonnan megjelent műve mutatkozik be. Németország a vásárra időzítve sok izlandi művet jelentetett meg németül, ezek többsége, 80 cím szépirodalmi. A díszvendégnek járó pavilonban több száz fotó és video-portré jeleníti meg az izlandi irodalmat. Az október 11-i nyitóünnepségen beszédet mondanak Arnaldur Indridason és Gudrún Mínervudóttir híres izlandi szerzők és felszólal Ólafur Ragnar Grímsson izlandi elnök.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének a tájékoztatása szerint a magyar stand idén 100 négyzetméter alapterületű, félsziget jellegű lesz, s áttekintést ad a hazai és határon túli legfrissebb magyar könyvtermelés külföldön is figyelmet érdemlő alkotásaiból. A standot Burger Barna fotóművésznek a magyar irodalom jeleseiről készített portréi díszítik.

Mario Vargas Llosa, Umberto Eco, Jan Weiler és Charlotte Roche is bejelentették részvételüket a könyvvásáron, amely október 12-én nyitja meg kapuit a szakmai látogatók előtt. A filmes szakma is képviselteti magát az eseményen, jelen lesz például Roland Emmerich rendező és Rupert Everett brit színész is.
Október 16-án adják át a Börsenverein Béke-díját, melyet idén Bulem Szanszal algériai írónak ítélt oda a szakma.

/metropol/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr553237739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása