HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.10.15. 11:49 Onlineprint

Pécsre költözik a Munkácsy-trilógia?

 

Bár nem kifejezetten a könyvekhez, és irodalmi alkotásokhoz tartozik, a következő cikk minden művészet iránt érdeklődő olvasó számára kötelező, főleg az déli országrészben:

Debrecen után a tervek szerint Pécsett is látható lesz a Munkácsy-trilóga 2010-ben - írta az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

A jövő évi Európa Kulturális Fővárosa program egyik legnagyobb közönségsikerével kecsegtető kiállításra a festményeket őrző Déri Múzeum januárban kezdődő felújítása ad lehetőséget, a tárlatot ugyanis be kell zárni a munkálatok idejére.

Az Ecce Homo, a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt című művek pécsi bemutatásáról már a nyár óta folytat tárgyalásokat a baranyai megyeszékhely önkormányzata. A műkincsek elhelyezése azonban nem könnyű feladat. Méretükből adódóan mindössze két helyen, a Honvédelmi Minisztérium Színház téri épületében és a városháza nagytermében férnének el. Előbbihez a szaktárca engedélyét kellene kérnie a tubesi radarberuházást elutasító önkormányzatnak, a polgármesteri hivatal közgyűlési termében pedig légkondicionáló berendezést szükséges szerelni, s a közgyűlés üléseit máshol, például a megyeházán tudnák megtartani - olvasható a baranyai napilapban.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr691451623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2009.10.15. 12:11:31

Szegény, Pécs városára ráfér a jó hír, sokat szívott az az utóbbi időbe.

coopR 2009.10.15. 14:04:42

Ajánlom a pécsi vízmű épületét. Takarítás-fel/megújítás-rendrakás-kiállítás... így működik ez minden téren.
süti beállítások módosítása