HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.02.02. 08:54 Onlineprint

Kiadók kontra Amazon

Lassan egy éves vita folyik az e-könyvek ára körül, illetve, hogy a kiadók is szeretnének beleszólni abba, hogy a termékeik mennyiért kerülnek az online boltok polcaira. Az Amazon jelenleg a bestsellereket kereken 10 dollárért kínálja, a kiadók viszont azt szeretnék elérni, hogy az ár legyen 15 dollár. Bár a kiadók most sem járnak rosszul, de az e-book üzlet beindulásával ők is nagyobb mértékben akarnak részesedni a bevételekből.

A kérés különösen annak tekintetében tűnhet érdekesnek, hogy az Amazon minden tíz dollárért eladott bestseller után így is 15 dollárt utal át a cégeknek, míg a katalógusban található többi kiadvány bevételein a felek megosztoznak. Az Amazon számára azért érte meg eddig ez a konstrukció, mert biztosíthatta a piacvezető szerepét az e-könyv ágazatban, valamint ezáltal elősegíthette a Kindle elterjedését. Piaci elemzők szerint az utóbbi készülékből eddig 3 millió darabot adhattak el.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr821721920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-d(".")b- 2010.02.04. 08:54:28

10 dolláros bestseller... vicc. Kb a minőségük is ilyen lehet, bár egy akkora országban...
süti beállítások módosítása