HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.03.11. 15:43 Onlineprint

Viszlát, és kösz a halakat!

Ha élne, a Galaxis útikalauz stopposoknak apadhatatlan humorú szerzője ma töltené be 58. életévét. A Cambridge-ben született író miközben a helyi egyetemen angolszász irodalomból pallérozta magát, a színjátszó klubnak is oszlopos tagja lett, és Cambridge valamint London mellett a híres Edinburghi-i Fringe fesztivál színpadán is rendszeresen learatta a babérokat műsoraival.

A Galaxis útikalauz stopposoknak igazi kultuszműhöz méltóan végezte. A BBC-n 12 folytatásban sugárzott hangjátéksorozat sikere annyira megtermékenyítően hatott a szerzőre, hogy idővel öt kötetes "regénytrilógia" lett belőle, majd a számítógépes játéktól kezdve a képregény köteten és a filmadaptáción át a BBC-n adott tévésorozatig mindenféle készült belőle.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr611831554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása