HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.07.07. 10:38 Onlineprint

Horrorklasszikusok: Büszkeség és balítélet, meg a zombik

Nem újdonság az, hogy klasszikusokat írnak át hétköznapi nyelvezetre, az érthetőség kedvéért, most azonban egy teljesen új trend kezdett el terjedni: a "HORRORIZÁLT" klasszikusok. Seth Graham-Smith agyharapdálós, zimbes-zombis történetté írta át Jane Austen örökzöld klasszikusát, a Büszkeség és balítéletet, ami talán nem túlzottan nagy meglepetést okozva, szinte azonnal bestsellerré vált az Egyesült Államokban. A könyv címe Buszkeség, és balítélet, meg a zombik... Az eredeti szöveg nagy része érintetlen, ezt szakítják félbe a véres, agyvelődurrantó jelenetek. Mindenesetre borítékolható, hogy többen fogják elolvasni a kötelező olvasmányok ezen fajtáit, mint korábban az eredetiket. Folytatásként várhatjuk az Értelem és érzelem és a vízi szörnyek és a Mr. Darcy, a vámpír megjelenését is.

Az író márciusban megjelent Abraham Lincoln, a vámpírvadász c. szintén sikeres könyve pedig már most is felhőtlen szórakozást ígér a borzongás, és a humor kedvelőinek egyaránt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr592135317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása