HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.09.22. 09:37 Onlineprint

Sorozat Mikszáth Kálmán műveiből

A Kossuth Kiadó 22 kötetben jelenteti meg a 100 éve elhunyt író műveit. A közismert regényekkel az élen. Jókai és Krúdy között ő volt az, aki tudatosan próbálta megörökíteni a korabeli magyar társadalom teljességét, s folyamatosan véleményt kívánt mondani történelem és erkölcs viszonyáról, a nemzeti létezés jellegéről és esélyeiről.

Nem minden írása jelenik meg a sorozatban, ez nem is volt cél, főként a kötlező olvasmányok, a mindenki által ismert nagyregények, kisregények, novelláskötetek állnak a figyelem középpontjában. A kiadó szerint fölösleges Mikszáthhoz jegyzeteket mellékelni, hiszen az írásai ma is könnyen olvashatók, gyerekek számára is érthetők, sokszor meglepően aktuálisak.

A türelmetlenebbeknek, a művek megjelenéséig íme néhány, az interneten fellelhető Mikszáth írások közül, szintén sorozatjellegűen. (Katt a kép(ek)re!)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr502314246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

könyvmolyocska 2010.09.22. 17:25:34

Az Írásművek könyvkiadó más egyéb remekművet is kiadott 2010- ben, csak így tovább
süti beállítások módosítása