HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.10.01. 09:05 Onlineprint

Idén 15 éves a Magyar Elektronikus Könyvtár

Tizenöt hazai és határon túli kortárs magyar szerző - szépírók, történészek, filozófusok - ajánlották fel egy-egy művüket az idén 15. születésnapját ünneplő Magyar Elektronikus Könyvtárnak. A Magyar Elektronikus Könyvtár jelenleg több mint nyolcezer címmel és négy határon túli szerverrel rendelkezik. A MEK részét képezi az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis (epa.oszk.hu), a Digitális Képarchívum (keptar.oszk.hu) és a Képzőművészet Magyarországon (hung-art.hu).

A jubileum alkalmából olyan neves szerzők, mint Bartis Attila, Berg Judit, Bödők Zsigmond, Csányi Vilmos, Darvasi László, Heller Ágnes, Hévizi Ottó, Kenyeres Zoltán, Lőrincz L. László, Nemeskürty István, Nyíri Kristóf, Szilágyi Szabolcs, Vajda Mihály, Vekerdi József és Zimányi Vera ajánlotta fel egy-egy művét a már napi 60-70 ezer látogatót vonzó elektronikus könyvtár részére.

Boka László, az OSZK tudományos igazgatója úgy vélte, hogy az olvasók e-könyvtárakhoz, illetve más digitális közvetítőkhöz és eszközökhöz való átpártolása visszafordíthatatlan folyamat, amivel szembesülnie kell minden írónak, kutatónak, könyvterjesztőnek és könyvtárnak.

/kulturport/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr432336361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása