HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.10.05. 08:58 Onlineprint

Meseutca

Hétfőn indult útjára a Meseutca, „ahol a jó könyvek laknak”. A Meseutca olyan helyszín kíván lenni, ahová egyaránt látogatnak el olvasni vágyó gyerekek és igényes gyerekirodalmat kereső felnőttek.

Minden hétfőn új heti témával frissül a portál, amely gyermekeket, szülőket, pedagógusokat érintő kérdésekben, problémákban nyújt segítséget. Az első hetekben terítékre kerülnek az iskolakezdés nehézségei, az ábécéskönyvek, a népmesék, az óvodai beszoktatás, a gyermekversek és az őszi ünnepek, köztük a halottak napja kapcsán szó esik a gyászról, a veszteség feldolgozásának folyamatáról is. Emellett naponta kerül majd bemutatásra egy-egy alkotóval, szakemberrel vagy olvasóval készített interjú.

A Meseutca felolvasással és adománygyűjtéssel mutatkozott be 2010. szeptember 29-én. A Magyar Népmese Napja előtt egy nappal azt üzenték: „mesegítséggel” még a népmesei szegénységen is segíthetünk. Az Oltalom Karitatív Egyesület adott otthont az eseménynek, amelynek keretében az egyesület által fenntartott óvodák számára A Naphegy Kiadó, a Magvető Kiadó és egyéni adományozók ajándékoztak könyvet, ruhát, játékot, illetve könyvvásárlással pénzadományban is részesítették az óvodákat...

/prae.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr442345820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása