HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.11.24. 09:31 Onlineprint

Széchenyi relikviák Kaposváron

Széchenyi István eddig a nagyközönség számára be nem mutatott relikviáiból nyílik kiállítás november 24-én Kaposváron az egyetem könyvtárában.

Az egyediségét, a különlegességét az adja ennek a kiállításnak, hogy Széchenyi István összes jelentős művének első kiadású, a szerző által dedikált példánya látható lesz. Kéziratok mellett olyan szerzők könyveit is bemutatják, akiknek munkájához Széchenyi István írt ajánlást.

A ritkaságokban bővelkedő - 30-40 kötetnyi - gyűjteményre fokozottan vigyáznak, azaz riasztóval felszerelt teremben, zárt tárlókban tartják a köteteket, a látogatás idején pedig folyamatos felügyelet biztosítanak. A könyvritkaságokat november 30-ig nézhetik meg az érdeklődők.

/MTI/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr642469673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2010.11.24. 15:23:54

Széchenyi István rengeteg dolgot írt, csinált, hogy volt rá ideje.

-d(".")b- 2010.11.25. 11:20:00

@olvasótábor: És még ahhoz is elég ruganyos volt, hogy hidat csináljon... rendkívüli...
süti beállítások módosítása