HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.12.22. 09:06 Onlineprint

Agyszkennelés, és diszlexia

Egyszerű és gyors vizsgálattal, agyi szkenneléssel jósolható meg, ha egy diszlexiás gyerek jó eséllyel megtanulhat olvasni - állapították meg amerikai, brit és finn kutatók hétfőn közzétett tanulmányukban.

Még az egyébként igen okos diszlexiás gyerekeknek is nehéz lehet, vagy élethosszig tartó frusztrációt okozhat az olvasás megtanulása. Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában, a PNAS-ben most közzétett tanulmány szerint azonban 90 százalékos pontossággal megjósolható a fejleszthetőség a gyerekek olvasási készségében agyi szkennelés segítségével.

Mint Bruce McCandliss kutatásvezető, a Vanderbilt Egyetem munkatársa kiemelte, kutatásuk minden eddiginél pontosabban mutatta meg, hogy a diszlexiás gyerekek miben különböznek egymástól, mitől függ, hogy két-három éves fejlesztéssel milyen eredmény érhető el náluk.

/nyest/

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr432531789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2010.12.23. 11:45:54

lehet, hogy ezért olvasnak kevesebben mert sok a diszlexiás

-d(".")b- 2010.12.23. 11:55:45

@olvasótábor: lehet, bár én nem tudtam elolvasni a cikket :)
süti beállítások módosítása