HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.01.20. 10:34 Onlineprint

Himnusz eredetiben, a magyar kultúra napjának alkalmából

A magyar kultúra napja alkalmából az Országos Széchenyi könyvtár közönsége megtekintheti a Himnusz eredeti kéziratát, sőt a látogatók magukkal is vihetik a kézirat másolatát.

Délután nyílik meg a Vaszary János festőművész, grafikus és gobelinművész alkotásait bemutató Terv és mű című kiállítás, amelynek fókuszában az a két nagyméretű, pasztellkrétával készült kárpitterv áll, amely nemrég került elő az Országos Széchényi Könyvtár Plakát- és Kisnyomtatványtárából. A mostanáig ismeretlen, eredeti műveket a közönség a megvalósult szőnyegekkel együtt tekintheti meg, amelyek az Iparművészeti Múzeum gyűjteményét gazdagítják. A tárlat bemutat Vaszary János-plakátokat és általa illusztrált kiadványokat is, ezzel hívja fel a figyelmet magyar festőművész jelentős alkalmazott grafikusi munkásságára is.

A Nyomtatott magyar föld- és éggömbök a kezdetektől napjainkig című kiállítást pénteken tárlatvezetéssel tekinthetik meg az érdeklődők, a vállalkozó kedvűeket pedig múzeumpedagógiai foglalkozások várják, amelyek központjában a földgömbkészítés áll.

A magyar kultúra napja alkalmából pénteken ingyenesen látogathatók a könyvtár kiállításai.

/MTI/


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr112599677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása