HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.02.25. 09:09 Onlineprint

Fahrenheit 451 a Bárka színházban

A Bárka Színház február 25-én állítja színpadra a sci-fi irodalom egyik legnagyobb alakjának, Ray Bradburynek Fahrenheit 451 című kisregényét.

Bradbury, a Fahrenheit 451 írója Juan Ramun Jimenezt idézi regénye elején: „Fahrenheit 451 fok - az a hőmérséklet, amelyen a könyvnyomó papír tüzet fog és elég”. Az 1953-ban megjelent regényből 1966-ban Francois Truffaut rendezte meg első színes és egyben angol nyelvű filmjét, a főszerepeket Oskar Werner és Julie Christie alakította.

A Bárka Színházban ezúttal Anger Zsolt rendező, Jászai Mari-díjas színész vállalkozott rá, hogy színpadra állítja ezt a nem éppen szokványos történetet - a tavalyi évadban Lars von Trier dogmafilmjét, a Dogville-t rendezte meg. Anger elsősorban a regény üzenetét szeretné újrafogalmazni és a nézőknek átadni. A mű egy disztópiát, negatív jövőképet tár az olvasó elé, amelyben az amerikai társadalom hedonizmusba süllyedt, könyveket pedig tilos olvasni.

A könyvégetőként dolgozó Montagot a Bárka előadásában Kardos Róbert játssza, Mildredként Szorcsik Krisztát, Clarisse szerepében pedig Réti Adriennt láthatjuk. Az eredeti szereposztás szerint Beattyként Blaskó Pétert láthattuk volna, de betegség miatt március 17-ig Seress Zoltán igazgató veszi át a szerepét. További szereplők: Kálid Artúr, Dévai Balázs, Pásztor Tibor, Telekes Péter és Vitányi-Juhász István.

/divany.hu/

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr542689201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vajnágh Domokos: Az eladó 2011.02.25. 11:24:19

FIGYELEM! Hosszú lesz - a szerk.  Krasznó Viktor a csavaroknál pakolt. A barkácsáruház sötétzöld egyenköpenyét viselte, hátán sárga felirattal: „Amit csak elképzelt, és amit még nem”. Magas, fiatal férfi volt, a húszas évei elején...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása