HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.03.23. 09:26 Onlineprint

Liszt Est a MÜPA-ban

Vásáry Tamás és Tunyogi Henriett 2003 óta dolgozik együtt, produkcióik különlegessége, hogy a zongora- és balett játékot összehangolják. Március 23-án a Művészetek Palotájában Liszt Ferenc estet tartanak, melynek első részében Vásáry Tamás zongoraművész Liszt darabokat ad elő, többek között a Szerelmi álmokat, vagy a Rigoletto parafrázist.

Az est második részében Liszt H-moll szonátáját balett művészek táncjátékával kísérve adja elő, ez egy új produkció, melynek premierje a fesztiválon lesz. Liszt Ferenc a szonáta zenei anyagába az őt mindig is foglalkoztató Faust-témakör hőseit, illetve az általuk megszemélyesített emberi tulajdonságokat fogalmazta bele: Faust, az igazságot kereső, hősies jellem, Mephisto, a tagadás és a gonoszság jelképe és Margit, az eszményi nő.

/népszava/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr722764250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása