HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.09.06. 08:54 Onlineprint

Padlón a Jelenkor

Nyílt levélben kért pénzügyi segítséget a pécsi irodalmi és művészeti folyóirat, a Jelenkor főszerkesztője, Ágoston Zoltán, a lap korábbi fenntartója, a Baranya megyei önkormányzat ugyanis az év elején elutasította a támogatási kérelmüket.

"Pécs városa nem hivatalos formában, azaz nem számon kérhető módon ígért ugyan támogatást, de ebben az évben mindeddig szintén nem nyújtott pénzügyi segítséget a működésünkhöz" – írja Ágoston a levélben, amely szerint a jelentős folyóirat napokon belül fizetésképtelenné válik, a következő, októberi szám pedig így nem is tud megjelenni. A levél szerint a lap már június óta tartozik a szerzői honoráriumokkal.

2010 végéig a folyóirat fő támogatója a Baranya Megyei Önkormányzat volt, ám az egyébként is nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzat 2011-től átcsoportosította kulturális támogatásait, azokat lényegében a Tudásközpont fenntartására fordítva. Ennek köszönhetően az Irodalom és Művészetek Háza megszűnt eredeti formájában létezni, és bár a Jelenkor szerkesztősége maradhatott a nagyobbrészt kihalt épületben, de forrásai teljesen elapadtak.

A Jelenkor 1958-ban indult el, az idei az 53. évfolyama.

/hvg/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr833205883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása