HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.05.13. 09:31 Onlineprint

Újabb Anthony Burgess művek kerültek elő

Legalább húsz, eddig kiadatlan Anthony Burgess-írást tártak most a nyilvánosság elé a szerzőről elnevezett manchesteri kutatóközpontban a Burgess hagyatékát gondozó irodalomtudósok.

Novellák, egy el nem készült film forgatókönyve, színdarabok és több száz zenei alkotás került négy évvel ezelőtt az intézet tulajdonába Burgess özvegyének, Lianának a halála után.

A hagyatékban még mintegy 50 ezer kötetből álló könyvtár, 20 ezer fotó, saját szerzeményű szimfóniák és versek, tévéknek írt befejezetlen vagy visszautasított forgatókönyvek és filmes próbálkozások, többek között Attiláról, a hun vezérről, Sigmund Freudról és Michelangeloról szóló filmforgatókönyv és még egy Harry Houdiniról szóló színdarab is megtalálható, ez utóbbin Burgess együtt dolgozott Orson Wellesszel.

A most előkerült írások között megtalálták az első teljesen befejezett zeneművét is, valamint a Gépnarancs eredeti, általa írt forgatókönyvét, amit Kubrick visszautasított és helyette ő maga írta meg a regényből a forgatókönyvet. És még nincs vége a különleges művek sorának, azt eddig is tudtuk, hogy Burgess lenyűgöző munkabírású szerző volt és kreativitásának semmi sem szabott határt, de azért a megjelent több mint harminc regény mellett lenyűgöző a lista.

/litera.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr132900102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása