HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.05.23. 09:34 Onlineprint

Aranykönyv 2010

A Aranykönyv-szavazáson, amelynek eredményhirdetését és díjátadóját csütörtökön tartották Budapesten, a tavaly - először vagy újra - megjelent kötetek versengtek.
A verseny kommunikációjával foglalkozó cég tájékoztatása szerint a magyar nyelvű szépirodalmi kategóriában Szabó Magda Drága Kumacs című műve bizonyult a legnépszerűbbnek, a külföldiek közül pedig Paulo Coelho Brida című alkotását választotta a közönség. A klasszikus könyvek között Fekete István Vukja és Emily Bronte Üvöltő szelek című regénye kapta a legtöbb szavazatot.
A legnépszerűbb magyar ismeretterjesztő szerző Ranschburg Jenő lett Kis gyerek-kis gond? Az óvoda című könyvével, a legkedveltebb külföldi szerző pedig Claire Lemon A világ csodái 1001 fotón című albumával. Gyermek- és ifjúsági kategóriában az első helyen végzett Telegdi Ágnes Ó! Azok a csodálatos állatok című kötete, valamint Stephenie Meyer Hajnalhasadás című vámpírtörténete.
Gasztronómia kategóriában a külföldi kiadványok közül Jamie Oliver Jamie főzőiskolája című szakácskönyve diadalmaskodott, míg a kategória legnépszerűbb magyar szerzőjének Horváth Ilonát választották Tanulj főzni! című kötetéért. A magyar nyelvű szórakoztató kategória legkedveltebb olvasmánya Frei Tamás Megmentő című könyve, míg a külföldi szerzők között Ken Follett a Titánok bukása című művével végzett első helyen - derül ki az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményből.
A megmérettetésen külön indultak a szépirodalmi, a szórakoztató irodalmi, a gasztronómiai, az ismeretterjesztő, valamint a gyermek- és ifjúsági könyvek. A "klasszikus" címszó alatt azokat a műveket gyűjtötték össze, amelyek nem 2010-ben láttak először napvilágot, de tavaly újra megjelentek.
A Libri Kft. 2010-ben az olvasás népszerűsítésére alapította az Aranykönyv-díjat, tavaly az évtized könyveire voksolhattak az olvasók, idén az év könyveit választhatták ki 6 kategóriában. A szavazást szervező Libri az idei Aranykönyv 2010 versennyel azt akarta megmutatni, hogy a magyar olvasók nemcsak az úgynevezett klasszikusok iránt érdeklődnek, hanem szívesen vásárolnak kortárs szerzőket és könyveket is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr22925431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása