HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.06.01. 09:32 Onlineprint

82. Ünnepi Könyvhét

Háromszázhetvenöt könyvújdonságot vehetnek kézbe az érdeklődők a június 2-ától június 6-áig tartó rendezvényen, amelynek központi helyszíne az idén is a budapesti Vörösmarty tér lesz.

A Könyvhetet az idén Tóth Krisztina költő, író, műfordító nyitja meg.

A könyvünnep előestéjén bejelentik a Márai program első fordulójának eredményeit. Jankovics Marcell, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke elmondta, hogy a szervezet két kollégiuma, a Márai Tényirodalmi Ideiglenes Kollégium és a Márai Irodalmi Ideiglenes Kollégium meghozta döntését a 250-250 könyvről, amelyeket az úgynevezett "nemzeti minimumra" lehetett nevezni.

A könyvheti újdonságokat hagyományosan Tarján Tamás irodalomtörténész mutatta be. Mint fogalmazott: a tavalyi seregszemléhez képest kevesebb "nem a könyvhétre való" kötet kerül majd a standokra. A könyvhéten 99 hazai és 18 határon túli kiadó lesz jelen, körülbelül 375 újdonsággal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr892947974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása