HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.09.23. 08:59 Onlineprint

Frankfurt, könyvvásár

Aligha van az egész világon olyan régi termék-kiállítás, mint a Frankfurti Könyvvásár. Igaz, nem is nagyon lehetne olyan produktumot találni, amely lényegében öt évszázada változatlan, és állandóságában is mindig új és vonzó. A könyv pedig ilyen, már a XV. század végén összegyűltek a német városban a könyves szakemberek, és azóta is minden évben találkozót adnak a kiadók, kereskedők, terjesztők, nyomdászok, kreatívok. Ebben az évben (okt. 12-16.) közel háromszázezer szakmai látogatót várnak, a kiállítók cégek száma hétezer háromszáz.

A hatalmas érdeklődés azt jelzi, mintha a gazdasági válság éppen a könyvet nem érintené kegyetlenül. Valójában más a helyzet, jelentős apadás figyelhető meg. A krízis tehát a könyvpiacot sem hagyta érintetlenül, a kiállítók mégis töretlenül Frankfurtba igyekeznek, pedig a részvételi költségek nem alacsonyak. A programot tanulmányozva kiderül, hogy a nagy érdeklődés nagy valószínűséggel a digitális könyvkiadás új fejleményeinek, és üzleti kilátásainak szól a fokozott érdeklődés. És nyilván annak, hogy senki sem gondol arra: a könyvnek vége, ez az évszázados kulturális alaptevékenység, az olvasás, átalakul tableteken futatott média-csomagokká, digi-trükkösködéssé. Az olvasók ugyan nyitottak a változásokra, igénylik is az új eszközök nyújtotta lehetőségeket, de alapvetően a tartalom az, amiért pénzt adnak, a tartalom kelti fel az érdeklődésüket.

/ITBusiness/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr853247688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása