HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.10.15. 08:49 Onlineprint

Animációs változatban is láthatók a gyermekdalok

 

Aligha véletlen, hogy Kodály Zoltán szülővárosában, Kecskeméten működik a gyermekkiadványokat forgalmazó Zeneker Kiadó, abban a városban, ahonnan a hazai rajzfilmgyártás világhírű sorozata, a Magyar népmesék száz epizódja is származik. 

A Zeneker óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt, képességfejlesztő és szórakoztató CD- és DVD-albumain Kodály gyermekdalai is felcsendülnek, és a gyermekhangon felhangzó énekek animációs változata is megtekinthető. A legnépszerűbb, klasszikus gyermekdalok – Bújj-bújj zöld ág, Süss fel Nap!, Cifra palota, Zimme-zumm – mellett a Zeneker kínálatában – a jelenlegi gyermekkultúrát képviselendő – a divatos slágerek is szerepelnek, például a legnépszerűbb rajzfilmek nótái, magyarul, sőt, a szülők, nagyszülők nemzedéke által időtlen rajongással körülvett legnagyobb hazai együttesek, az Illés, az Omega, a Metró híres szerzeményei is, a Trombitás Frédi, a Kócos ördögök, a Citromízű banán..., a legkisebbek előadásában.

A kisiskolások angoltanulását magyarul és angolul előadott gyermekdal-kiadványával segíti a Zeneker, napi testgyakorlásukat világméretű népzenei válogatásra szerkesztett fitnesz-gyakorlatos DVD-jével. A Zeneker katalógusát lapozgatva az az érzése az embernek, hogy Kecskeméten ma is számon tartják, mi kell a három-tízévesek harmonikus testi-lelki fejlődéséhez.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr911451281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása