HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.10.16. 12:29 Onlineprint

Online könyvesboltot nyit a Google

Beigazolódott a versenytársak legnagyobb félelme, mivel a Google a frankfurti könyvvásáron bejelentette, hogy jövőre elindítja online e-könyvesboltját.

A bejelentés szerint a Google Editions nevű vállalkozás 2010 első felében indul, kezdetben körülbelül félmillió digitális könyvet kínálnak majd. E könyvek jogtulajdonosaival már megegyeztek, s kialakították a partnerkapcsolatokat. A többféle eszközön is olvasható könyveket az érdeklődők megvehetik közvetlenül a Google-tól is, de más online üzletekből is, az Editions lesz a "gazda", ahol keresni lehet a tartalmakban.

A Google Editions azért is számít nagy lépésnek, mivel a cég ezzel az üzlettel juthat először számottevő mértékű jövedelemhez a nagyrészt ingyenes szolgáltatásokat kínáló digitalizációs projektje mellett a könyvpiacon. A modell szerint a Google egyrészt a jogtulajdonosokkal, illetve más terjesztőkkel osztozik a bevételeken. Ha közvetlenül a Google-tól vesznek egy könyvet, akkor a bevétel 63 százaléka a kiadóé, s 37 százalék marad a vállalatnál. Ha egy külsős terjesztőtől veszik meg, akkor 45 százalék a jogtulajdonosé, a maradék 55 százalékból a Google csak töredéknyi összeget kap, a többi a kereskedőé.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr51453978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-d(".")b- 2009.10.19. 09:01:50

A baj az, hogy a google már annyira túlnőtt mindenen, hogy azt csinál amit akar. Szó szerint. Ez nem azt jelenti, h haladás-ellenes vagyok, de azért mégis túlzás h vannak olyan cégeóriások, akik bármit véghez tudnak vinni.

Zsugucz.Illés 2009.10.19. 09:07:19

Erődemonstráció... erről szól az egész.

coopR 2009.10.19. 09:45:04

hogy nőhette ki ennyire magát egy keresőprogram... hihetetlen.
süti beállítások módosítása