HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.10.14. 09:00 Onlineprint

Irodalom a börtönben

Rendhagyó irodalomórát tartott Kányádi Sándor a balassagyarmati Fegyház és Börtön kápolnájában. Az elítéltek és a helyi tanárokból álló együttes pedig megzenésített verseket adott elő a költő tiszteletére – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában.

A börtön műemlékkápolnáját nemrég rabok segítségével újították fel. Itt rendszeresen szerveznek olyan programokat, melyek a fogvatartottak lelki gondozását és szellemi töltekezését is segítik. 

Mert ezek az emberek azért előbb utóbb visszakerülnek a társadalomba és valóban foglalkozni kell a lelki világukkal, hogy ne egy szellemi nyomorék kerüljön vissza a büntetés letöltése után – mondta Budai István, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön börtönparancsnoka.

/híradó.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr363302074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása