HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.10.26. 13:16 Onlineprint

Új könyvtár Siófokon

Siófokon szerdán lerakták az új városi könyvtár alapkövét, amivel kezdetét vette az önkormányzat 1,4 milliárd forintos, idei legnagyobb, saját forrásból fedezett beruházása.

A Kálmán Imre Kulturális Központ közvetlen szomszédságában épülő új könyvtárra azért van szükség, mert a régiben a növekvő könyvállomány már az olvasóktól vette le a teret. A hely szűke miatt pedig külön kellett elhelyezni a felnőtt- és a gyermekkönyvtári részleget. A zsúfoltságot és a raktározási gondokat ráadásul statikai problémák tetézték.

Az új épület háromszintes lesz, alul mélygarázzsal. A földszintet üzleti célra kívánja hasznosítani az önkormányzat. Az új könyvtár az első és második emeleten kap majd helyet 1706 négyzetméternyi területen. Ez több mint duplája a réginek, így a remények szerint tágas, kulturált körülményeket biztosít a látogatóinak. Az építkezés befejezésének várható időpontja 2010 augusztus vége. Az olvasók leghamarabb jövő ősszel vehetik birtokba.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr71476053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-d(".")b- 2009.10.26. 16:22:48

Az utóbbi évek egyetlen újonnan épített könyvtára szerintem.

feketeláb 2009.10.26. 19:24:51

Jövő ősszel a nyaralók már nem veszki igénybe
süti beállítások módosítása