HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.10.17. 09:14 Onlineprint

Déry Tibor-díj 2011

A 2011. évi Déry Tibor-díjakat 2011. október 14-én adták át az Artisjus székházában.

A díjat ez évben Beck András irodalomkritikus, Józsa Márta író, szerkesztő, Pályi András író, műfordító, valamint Vasadi Péter költő kapta.
A kitüntetést odaítélő kuratórium titkára az Artisjus főigazgatója, Singer András, elnöke Závada Pál, tagjai Ilia Mihály, Keresztesi József és Lator László voltak. A jutalmazottakat Keresztesi József és Závada Pál méltatta. A Déry Tibor-díjat minden évben olyan alkotónak ítélik oda, akik a magyar irodalom művelésében kimagasló eredményeket értek el.

A Déry Tibor Alapítvány és a díj Déry Tibor özvegyének végakarata alapján jött létre. Vagyonát a magyar államra hagyta azzal a feltétellel, hogy annak értékesítése után a befolyt összeg kamataiból kimagasló irodalmi tevékenységű művészeket díjazzanak.

A díjak átadása a névadó születésének évfordulójához, október 18-hoz kapcsolódik. Az első díjat (akkor még Déry Tibor-jutalom néven) 1984-ben adták át. Mára több százan részesültek ebben az elismerésben.


/litera/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr383308701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása