HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.11.05. 09:30 Onlineprint

Emléktáblát avattak Janikovszky Éva tiszteletére

Janikovszky Éva emlékére avattak táblát egykori lakhelyén Budapesten, a Bazja utca 8. számú ház falán szerdán. Balassa Anna, a Móra Könyvkiadó nyugalmazott főszerkesztője felidézte, hogy az író 48 évig, 2003-ban bekövetkezett haláláig lakott a házban és ott alkotta életműve jelentős részét.

Véleménye szerint az írónő könyvei - például az első igazán jelentős regénye, a Ha én felnőtt lennék, amellyel elnyerte az Év gyermekkönyve díjat 1973-ban - főleg arról szólnak, hogy a gyermek gondolataira, jogaira figyelnie kell a szülők generációjának.

A nyugalmazott főszerkesztő emlékeztetett arra is, hogy Janikovszky Éva könyvei sikereivel segített talpra állítani a Móra Könyvkiadót, és idős korában is aktívan részt vett az igazgatótanács munkájában.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr241501781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

könyvmolyocska 2009.11.05. 11:57:39

Janikovszky Éva remek könyveket írt nagyon örülök az emléktáblának

-d(".")b- 2009.11.05. 12:15:59

Sztem ezt a könyvet én is olvastam... már ami a cikkben van.
süti beállítások módosítása