HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.11.17. 09:06 Onlineprint

Rotary 2011

Öt regény, egy verseskötet, egy esszékötet és egy novelláskötet versenyez idén a hárommillió forinttal járó Rotary Irodalmi Díjért, amelyet november 23-án adnak át a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Böndör Pál A holdfény árnyékában (Nyitott Könyvműhely), Lovas Ildikó A kis kavics (Kalligram), Horváth Péter Bogárvérrel (Noran Libro), Nádas Péter Fantasztikus utazásom (Jelenkor), Varga Mátyás Parsifal, parsifal (Magvető), Tóth Krisztina Pixel (Magvető), Buda Ferenc Világom, világom (Holnap) és Rakovszky Zsuzsa VS című műve került be a legjobbak közé a Rotary Irodalmi Díjért folyó versenybe a szakmai zsűri döntése alapján.

A negyedik alkalommal kiosztandó elismerést az előző év kimagasló magyar irodalmi műve érdemelheti ki, az, amelyik "leginkább kifejezi a Rotary szellemiségét". A nyertes egy emlékplakettet és hárommillió forintot kap.

A díjazott személyére egy titkos összetételű zsűri tesz javaslatot, a végső döntést a háromtagú kuratórium hozza meg. Ennek tagja Sumonyi Zoltán költő, író, a Magyar PEN Klub elnöke, Gömöri György költő és Ilia Mihály irodalomtörténész.

/kultura.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr853389031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása