HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.11.16. 14:58 Onlineprint

Elárverezték a Benedek-könyvtár köteteit

Csaknem minden könyvnek akadt gazdája, amelyet a Múzeum Antikvárium Benedek István orvosi és kultúrtörténeti vonatkozású gyűjteményéből árverezett pénteken este. A 141 tétel java a kikiáltási ár három-négyszeresén ment el, hiszen valódi muzeális értékű kötetekről volt szó.

Az árverésen kínált, 1550-es kiadású, Hippokratesz aforizmáit kommentáló könyvéért megadták a 160 ezer forintot. Linzbauer Xaver Ferenc hét kötetbe foglalt Codex sanitario-medicinalis Hungariae, a magyar egészségügy múltjának kódexe. Szent István korától 1848-ig dolgozta fel az egészségügyre vonatkozó rendeleteket, a közegészségügyi eseményeket, a különböző korok járványait, az orvosegyetemek fejlődését.Jól járt, aki 200 ezer forintért megszerezte.

Irodalmi ritkaságokért is sokat adtak. Radnóti Miklós Újhold verseskötete, Buday György fametszeteivel, mindkét szerző által Benedek Marcellnek dedikálva, 230 ezer forintig szárnyalt.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr641529345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2009.11.17. 19:08:35

Minden ami régi, könyv, festmény, bútor stb. értékes. Vajon mit hagyunk mi az utókorra?
süti beállítások módosítása