HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.02.05. 09:16 Onlineprint

Sorban állnak az Amazon ellen

Rupert Murdoch médiamogul szerint a Kindle könyvolvasóval egyre nagyobb üzleti sikert arató Amazon online könyváruház túlságosan olcsón adja az e-könyveket.

Az Amazon számára komoly fenyegetés is lehet Murdoch elégedetlensége, ugyanis szerződésben állnak a mágnás médiabirodalmához tartozó, rengeteg bestsellert kínáló Harper Collins kiadóval, akik most újra kívánják tárgyalni a feltételeket (ahogy arról már volt szó korábban).

Az Amazon üzletpolitikája e területen az, hogy minden könyvet egységesen 9,99 dollárért árulnak, holott a könyváruház a kiadótól 14 dolláros vagy még magasabb nagykereskedelmi áron veszi meg a könyveket, majd a beszerzési ár alatt adják el, ezzel a papírkönyveket áruló kiskereskedők érdekeit sértve.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr761731020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cápasrác 2010.02.06. 00:40:30

szerintem még az iPad sem tudja kiszorítani a rendes papír alapú könyveket
süti beállítások módosítása