HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.02.09. 09:37 Onlineprint

Hamis millenium?

 

Stieg Larsson svéd krimiszerző Millennium trilógiája az elmúlt évek egyik legnagyobb világsikere volt, 12 millió példányban kelt el, ám az utóbbi időben felmerült a kérdés, hogy  egyáltalán ő írta-e a három regényt, ugyanis több volt kollégája nyilvánosan megkérdőjelezte tehetségét és annak a feltételezésének adott hangot, hogy könyveit részben vagy egészben talán nem is ő, hanem élettársa írta.

Eva Gabrielsson, aki 32 éven át élt együtt az íróval, "karaktergyilkosságnak" nevezte a vádakat, ám nem rukkolt elő egyértelmű cáfolattal, ráadásul egy napilapnak küldött e-mailjében így fogalmaz: "Nehéz ma áttekintenem, hogy mi az, ami kizárólag az enyém és mi az, ami kizárólag Stiegé a Millennium nyelvezetében, tartalmában."

Ezekután mit gondoljon az olvasó..?

Egyébként pedig ha jó a könyv, akkor ugyan kit érdekel, hogy ki írta?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr571741402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coopR 2010.02.11. 14:59:42

Most már bevallhatja a nő, eddig őrizgette a titkot... bár önéletrajzi regényt ír most, szal lehet h ott tálal ki.
süti beállítások módosítása