HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.03.02. 09:33 Onlineprint

A legszebb pécsi vers

A legszebb költemény(ek)re március végéig szavazhatnak Pécs lakói. A pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat részét képező kezdeményezés célja, hogy a legszebb, legnépszerűbb Pécset említő, arról szóló, vagy ahhoz kapcsolódó alkotásokat irodalmárok és az itt élők bevonásával válasszák ki.

A szakmai kuratórium már megjelölt száz pécsi kötődésű költeményt Janus Pannonius korától napjainkig, ezek olvashatók a Jelenkor honlapján, a www.jelenkor.net címen. A legszimpatikusabb alkotásokra ugyanitt, lehet szavazni március 31-ig.

A kiválasztott legszebb költeményeket egy, a Költészet Napja programsorozathoz kapcsolódó április 12-i gálaműsoron adja elő Dunai Tamás, Kézdy György, Kiss Mari és Sólyom Katalin, de a versek az MR6 Régió Rádióban és a Pécs Televízióban is hallhatók majd.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr151802093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2010.03.03. 18:30:45

Pécs remélem nyomja idén a kultúrát
süti beállítások módosítása