HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.04.19. 09:35 Onlineprint

A Szőnyi antikvárium árverezett hétvégén

Legtöbbet, 250 ezer forintot, a Magyar Földrajzi Társaság könyvtárának egy tételben aukcionált ötvenkilenc kötetéért adták. Egy XVII. századi kiadványban, Giovanni Palatio a pápaság történetét írta meg, Szent Pétertől XI. Ince pápa uralkodásáig szólóan. A négy, dekoratív kötetbe foglalt művet 170 ezer forintra értékelte a közönség.

Széchenyi évforduló lévén, húsz tételes blokkal tisztelgett az antikvárium a legnagyobb magyar emléke előtt. A válogatásban Széchenyi István művei, elsőkiadású és nagyon ritka írásai, valamint a róla szóló dolgozatok kaptak helyet. Az 1838-ban megjelent Néhány szó a lóverseny körül első kiadását 185 ezer forintra licitálták, míg A Magyar Academia körül 90, az Adó és két garas 80, A Kelet népe 70 ezer forintra jutott.

Öt, többé-kevésbé ismeretlen vagy igen ritka Verne-kötet is hosszas versenyben kelt el. A bundák hazája, a Dél csillaga, A Robinsonok iskolája, Az úszó város és az Utazás a Föld középpontja felé 1890-es évekbeli kiadások, 20 ezer forintról indítva 80 és 125, valamint 170 ezer forint között keltek el, az árverés legnagyobb licitemelkedését produkálva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr501933472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása