HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.06.25. 11:43 Onlineprint

Homokháti sokadalom

Tíz napon át számtalan kulturális és gasztronómiai programmal várja a Mórahalomra érkezőket péntektől a Homokháti sokadalom, amelyen július 4-én elkészítik a világ leghosszabb rétesét is. A Homokháti sokadalom a térség hagyományos fesztiválja, melyen vendégül látják a testvértelepüléseket, a környező községek és városok lakóit és a Mórahalomra érkező turistákat.

Az érdeklődőket gyermekprogramok, kiállítások, néptáncbemutatók, színházi előadások, esténként koncertek várják, a vendégek megismerhetik a Homokhátság borászait, és rendeznek vásárt hagyományos magyar termékekből is.

A július 2-án kezdődő I. Dél-Alföldi Rétesfesztiválon a profi és amatőr csapatok készítenek majd a hagyományos túrós, meggyes és almás rétesek mellett szarvasgomba-ízesítésű édes és sós különlegességeket, az ínyencek pedig akár májas, húsos vagy csirkepörköltes töltelékű finomságokat is kóstolhatnak majd.

A sokadalom és a fesztivál zárónapján, július 4-én elkészítik a világ leghosszabb rétesét, amely egy hatalmas asztalon több mint húsz méter hosszan kígyózik majd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr582109033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása