HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.07.06. 09:31 Onlineprint

Fogadd örökbe Hitchcock alkotásait!

"Fogadj örökbe! Most és mindörökre! Fogadj be hirtelen, ez jobb lesz mindennél!" Kezdhetnénk így is, Jimmy király örökzöld dallamaival, ugyanakkor ez a Brit filmintézet kezdeményezése, amely ily módon egymillió fontot szeretne összegyűjteni a világhírű angol rendező kilenc alkotásának digitális restaurálására.

A Filmintézet honlapján keresztül eljuttatott ötezer fontos (1,7 millió forintos) csekkel az adományozó kiérdemli, hogy megemlítsék a nevét a stáblistán, százezer fontból (34,4 millió forintból) pedig már egy teljes film restaurálási költsége kijön. Az intézet ugyanakkor a kisebb adományokat is örömmel fogadja: 25 fontból körülbelül fél méternyi kópiát tudnak felújítani a digitális technikának köszönhetően.

A filmintézet listáján szereplő kilenc film egyike a The Lodger: A Story of the London Fog, amelyet 1926-os megjelenésekor mesterműként ünnepeltek. A harminc évvel ezelőtt elhunyt brit rendező nevéhez olyan hollywoodi thrillerek fűződnek, mint a Psycho vagy a Szédülés. Pályafutása során öt alkalommal jelölték a rendezői Oscar-díjra, de egyszer sem kapta meg.


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr292132706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

könyvmolyocska 2010.07.06. 18:11:22

Engem kellene örökbe fogadni
süti beállítások módosítása