HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2012.02.13. 17:25 Onlineprint

Duplázódik az e-könyvek és tabletek száma

 

Rendkívül népszerű karácsonyi ajándéknak bizonyultak az e-könyvolvasók és a táblagépek, olyannyira, hogy december közepétől januárig megduplázódott azoknak a száma, akik ilyen eszközzel rendelkeznek.

 

A Pew közvélemény-kutató hétfőn nyilvánosságra hozott eredményei szerint az amerikaiak 29 százalékának van legalább egy táblagépe vagy könyvolvasója. Ez 18 százalékkal haladja meg a december elején mért arányt.

A legismertebb táblagép valószínűleg az Apple iPadje és az Amazon különféle Kindle-olvasói, de nyomukban már megjelent a Barnes and Noble Nook olvasója is.

Kindle

(Fotó: EPA/FERNANDO ALVARADO)

A táblagéptulajdonosok száma 10-ről 19 százalékra ugrott néhány hét alatt, és hajszálra ugyanez az eredmény a könyvolvasók tekintetében is.

A férfiak és a nők egyaránt lelkes tulajdonosai és használói ezeknek az eszközöknek. Táblagéppel elsősorban a magasabb jövedelmű háztartások rendelkeznek nagyobb arányban. A magasabb iskolázottságúak körében is népszerűbb a tablet. A könyvolvasók egészen enyhén népszerűbbek a nők körébe.

                                                                                                           hirado.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr624101955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása