HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.08.09. 10:54 Onlineprint

Nem volt időd elolvasni? Nézd meg DVD-n! Jókai Mór: Az aranyember

A bátor, tehetséges dunai hajós, Tímár Mihály megmenti a török üldözők elől Tímeát és haldokló édesapját, a szultán volt kincstárnokát. Később feleségül veszi Tímeát, házasságuk azonban nem boldog, mert Tímea Kacsuka főhadnagyba szerelemes. Tímár Mihály a Duna egyik rejtett kis szigetén ismeri meg a boldogságot a társadalmon kívül élő fiatalasszony, Noémi mellett, aki egy gyermekkel is megajándékozza. Évekig kettős életet él, végül eldobja vagyonát, és örökre kedvese mellett marad.

A prózát Dumas és Victor Hugo művei ihlették.

 

 

Ha mégis kedvet kaptál az olvasáshoz, kattints a képre, és már rendelheted is a könyvet, az alábbi linken pedig hasonló művek közül mazsolázhatsz: www.irasmuvek.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr402209094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszkimó 2010.09.01. 12:51:08

a film amúgy is csak azért nevezetes, mert ebben még jól nézett ki pécsi ildikó

coopR 2010.09.01. 13:45:51

Pécsi Ildikó az Indul a bakterházban is elfogadhatóan festett, az a film mégis Sanyi, a ló miatt maradt emlékezetes. (többek között)
süti beállítások módosítása