HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.08.18. 09:02 Onlineprint

Antal Nimród a forgatókönyvírói kurzuson

Antal Nimród, a Ragadozók rendezője lesz a sztárvendége annak a hétvégi forgatókönyvírói kurzusnak az Odeon-Lloyd moziban, amelynek célja a az érdeklődők bevezetése az amerikai forgatókönyvírás rejtelmeibe. Az augusztus 21-22-re tervezett forgatókönyvírói hétvége az Odeon-Lloyd első ilyen jellegű próbálkozása, siker esetén azonban a rendezők szeretnének hagyományt csinálni belőle. A szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között zajló előadásokon az amerikai forgatókönyvíró iskolák alapelveibe és szabályrendszerébe nyernek betekintést a hallgatók. A kurzus arra is kitér, hogyan lehet itthon alkalmazni a külföldi modellt, illetve hogyan lehet az európai és az amerikai forgatókönyvírói hagyományokat úgy összeegyeztetni, hogy mindkét szemlélet értékei megmaradjanak.

Antal Nimród - aki a Kontroll című első nagyjátékfilmjét még Magyarországon készítette el, ám azóta három produkcióját is Hollywoodban jegyezte - mind a magyar, mind az amerikai forgatókönyvírásban járatos.
   
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr312229882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása