HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.08.31. 10:28 Onlineprint

Kastélyprogramok szeptembereben

Szeptember elején is változatos programokkal várják az érdeklődőket a Műemlékek Nemzeti Gondnokságához tartozó kastélyokban.

A hónap csemegéjének a kulturális örökség napjai ígérkeznek, amikor a más alkalommal nem látogatható műemlékeinkbe is invitálják az érdeklődőket.

Szeptember 10-11-én Fuvolafesztivált rendeznek a péceli Ráday-kastélyban, amelynek koncertjeire díjtalanul lehet belépni. 11-én Mária-napi Nyárbúcsúztatót tartanak Ozorán, a várkastélyban: bor- és pálinkakóstolóval, szüreti felvonulással, szüreti bállal. Fertőd-Esterházán szeptember 3-12. között a Haydn Vonósnégyes-fesztivál keretében csendülnek fel zeneművek a kastély pompás termeiben, a Díszteremben és a Zeneteremben. Az előadások helyszínéül az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya szolgál, amelyet Esterházy „Fényes" Miklós herceg 1762-90-ig épített. Jelenleg folyik a kastélyegyüttes felújítása, restaurálása, ám kiállításai látogathatók, a koncertek a részben felújított terekben zajlanak.

 
Szeptember 18-19-én pedig, a Kulturális örökség napjai keretében érdekes programokkal várnak mindenkit például a Budavári De la Motte - Beer Palotában, amely máskor nem látogatható, a péceli Ráday-kastélyban, a fáji Fáy-kastélyban és a lovasberényi Cziráky-kastélyban.

/kultura.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr842260967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása