HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.10.21. 11:27 Onlineprint

Mark Twain memoárjai

Az előrendelések alapján máris a legkelendőbb könyvek élvonalába tört be Mark Twain háromrészes memoárjának első kötete, amely november 15-én jelenik meg az Egyesült Államokban, így induló példányszámát a nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezett 50 ezerről máris 75 ezerre emelték

A The Autobiography of Mark Twain címet viselő nagyszabású munkát az író halálának századik évfordulója alkalmából jelentetik meg teljes egészében. Az önéletrajzi mű sikere meglehetősen szokatlan, nemcsak azért, mert jó régen született, hanem azért is, mivel a szóban forgó írások visszaemlékezésekből, kommentárokból és újságcikkekből állnak. Twain évekig dolgozott memoárján, de sohasem fejezte be.

Az elmúlt évtizedekben megjelentek ugyan idézetek az önéletrajzból, de saját kérésére nem publikálták markáns véleményét a korabeli aktuális témákkal kapcsolatban. Mark Twain úgy tartotta: a teljes anyag megjelentetésével jobb várni a halála után száz évet.

Twain 75 esztendős korában 1910. április 21-én hunyt el.

/prae/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr362388104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása