HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.12.09. 10:04 Onlineprint

Lennon interjú a Rolling Stone-ban

Először közli teljes egészében John Lennonnal készült utolsó interjúját a Rolling Stone amerikai kulturális magazin a pénteken megjelenő lapszámában.

John Lennon három nappal meggyilkolása előtt, 1980. december 5-én beszélgetett Jonathan Cott újságíróval; az interjúból sok minden napvilágot látott az elmúlt 30 évben, teljes terjedelmében azonban most olvasható először.

A Beatles egykori tagja az interjúban panaszkodott kritikusaira, akiket - mint mondta - csak a "halott hősök" érdekelnek, optimistán beszélt ugyanakkor családjáról és jövőjéről, és azon tűnődött, milyen sok ideje van még arra, hogy valóra váltsa életcéljait.

Lennon legkeményebb megfogalmazásait a kritikusoknak tartogatta, akik sem művészetével, sem életútjával nem voltak kibékülve a Beatles feloszlását követő években.

"Ezek a kritikusok olyan illúziókat keltenek a művészekről, akár a bálványimádat. Csak akkor szeretik az embereket, ha felfelé tartanak, és a halott hősöket, Sid Vicioust és James Deant akarják újra. Hagyjuk, ne is beszéljünk róluk".

A Rolling Stone az interjú mellett Yoko Ono esszéjét is közli, amelyben az özvegy felidézi utolsó közös napjaikat.

/stop/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr922503868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása