HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.01.05. 10:58 Onlineprint

A Costa Book Awards nyertesei

A The Hand That First Held Me című könyv - O'Farrell ötödik regénye - két teljesen különböző habitusú nő anyasághoz való viszonyát, az anya-gyermek kapcsolat összetettségét ábrázolja.

A Costa Book Awards elismeréseit öt kategóriában osztják ki évente: a legjobb regényt, első regényt, életrajzi írást, verseskötetet és gyermekkönyvet jutalmazzák a díjjal. A regénnyel debütáló írók közül Kishawar Desai nyert Witness the Night című munkájával, amely a titkolt csecsemőgyilkosságokról szól Indiában.Edmund de Waal kerámiaművész a zsűri által "egészen különleges könyvként" méltatott The Hare with Amber Eyes című életrajzával vívta ki magának a díjat.

A verseskötetek közül Jo Shapcott Of Mutability című műve emelkedett ki, amelyben a szerző mellrákkal kapcsolatos érzéseit dolgozta fel. Out of Shadows című, Zimbabwéban játszódó könyvével a legjobb gyermekregénynek járó Costa Book díjat Jason Wallace-nak ítélték oda. A kategóriák győztesei, akik 540 pályázó közül kerültek ki, egyenként ötezer fontot kapnak. Az öt nyertes közül választják ki 2010 fődíjasát, a Costa Book of the Year kitüntetettjét, aki további 25 ezer font jutalomban részesül. Az abszolút győztes megnevezésére január 25-én kerül sor Londonban.

/hvg.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr902562089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása