HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.02.09. 09:02 Onlineprint

Olvasóverseny a British Council nevével fémjelezve

A British Council, Readers' Corner néven olvasóversenyt hirdet középiskolásoknak. A verseny célja, hogy a diákok kedvet kapjanak angol nyelvű könyvek olvasásához, és ez beépüljön a tanulási módszereik közé - hosszabb távon pedig az angol nyelvi kultúrájukba.

A diákoknak három könnyített olvasmányt kell kikölcsönözniük és elolvasniuk a megyei könyvtár GatewayUK-gyűjteményéből, és a könyvekhez kapcsolódó kérdésekre válaszolniuk. Minden elolvasott könyvért kapnak egy matricát, és a három matricát összegyűjtött diákok között egy iPod nano-t és könyvajándékokat sorsolnak ki. A diákok bármilyen - a könyvtárban elérhető - könnyített olvasmányt választhatnak.
A pedagógusok a könyvtárban külső órát tarthatnak, amihez szakmai segítséget is adnak: az Oxford University Press szakembere igény szerint workshopokat tart pedagógusok részére a könynyített olvasmányok hatékony tanórai alkalmazásáról.
A verseny fontos része a virtuális olvasóklub működtetése, ahol pedagógusok is regisztrálhatnak. A Readers' Corner jó lehetőséget kínál a pedagógusoknak arra, hogy a diákok által használt online eszközöket jobban megismerjék és kialakítsanak velük egy új típusú tanár-diák közösséget.
További részleteket a British Council és a versenyben részt vevő megyei könyvtárak weboldalán találnak: www.facebook.com/ ReadersCornerFans.

/gyorinap.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr802648522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása