HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.02.16. 11:05 Onlineprint

kozoskoltemeny.hu az OSZK gondozásában

A kozoskoltemeny.hu honlapra beküldött véletlen szavakból ír verseket Lackfi János költő;  a Családi Olvasás Éve keretében elindított weboldalra saját költemények is feltölthetők és szavazni is lehet a művekre.

Az új honlap az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) által gondozott olvasási évadba illeszkedve indult el szerdán. A játékos kedvűek regisztrációt követően tíz szót küldhetnek be, melyek előszűrést követően másnap jelennek meg az oldalon. A február 28-ig összegyűlt szavakból tízet véletlenszerűen kiválasztanak, s ezek felhasználásával farag majd - egyelőre ismeretlen műfajú - költeményeket Lackfi János.

Emellett bárki beküldheti saját verseit is, melyeknek természetesen szintén tartalmazniuk kell a már feltöltött szavak közül tízet-tízet. A versek ugyancsak előszűrésen esnek át, s csak másnap jelennek meg a honlapon.

A beküldött műveket értékelni is lehet egytől tízig terjedő skálán, az aktuálisan legmagasabb pontszámmal rendelkező öt mű mindig a kedvencek menüpont alatt szerepel. Az összesítésben első tíz helyen végző mű helyet kap a Közös Költemény című verseskötetben, szerzőik pedig oklevelet vehetnek át a játék záró sajtótájékoztatóján.

/kultura.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr192664969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása