HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.02.21. 09:14 Onlineprint

Tarr Béla Ezüstmedvéje

Tarr Béla utolsó játékfilmje, A torinói ló Ezüstmedvét ért a szombati díjkiosztón Berlinben, a Berlinálén. Sejteni lehetett, hogy a magyar rendezőt díjazzák majd a berlini mustra végén, mert miután pénteken megkapta a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetsége, a FIPRESCI fődíját, hazatért, majd sajtóinformációk szerint visszahívták Berlinbe.

Tarr elismerése annál is inkább tiszteletre méltó, mert utoljára 1992-ben díjaztak magyar alkotást Berlinben, akkor Szabó István vehetett át Ezüstmedvét. Tarr Béla legutóbb egyébként 2007-ben szerepelt a berlini filmszemlén, akkor a Georges Simenon könyvéből forgatott A londoni férfival került be a szemle programjába.

A magyar rendező évek óta megszokott alkotótársaival dolgozik együtt: A torinói ló forgatóköny­vét a korábbi alkotásokhoz hason­lóan Krasznahorkai László írta, zenéjét Víg Mihály szerezte. A mű főszereplői Derzsi János és Bók Erika, az operatőr Fred Kelemen volt.

/Magyar Hírlap/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr742676324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása