HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.04.19. 08:55 Onlineprint

Diafilmmúzeum a neten, nem csak gyerekeknek

Az OSA Archívum közreműködésével digitális archívum készült Bíró Ferenc híres diafilmgyűjteményéből, amely a www.diafilmmuzeum.hu portálon mindenki számára megtekinthető.

Az OSA az újkor világtörténelmének egyik legfontosabb sajtóarchívuma, illetve audiovizuális gyűjteménye. Bíró Ferenc nemzetközileg is ritkaságszámba menő diafilmgyűjteményt gyűjt egészen a mai napig. Ennek a gyűjteménynek a virtuális változata érhető el az interneten, egyszerűen kereshető és áttekinthető formában - mondta el az OSA képviselője.

A diafilm a gyűjtő szerint nem csak gyermekeknek való: már a XX. század elejétől kezdve oktatási, illetve a második világháború után hazánkban a politikai propaganda részévé is vált. Az archívum nyilvános filmvetítéseket szervez: április 28-án felnőtteknek, május 29-én, a gyermekeknek.

/múlt-kor/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr162838878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása