HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.05.02. 09:37 Onlineprint

Az olvasási szokások gyerekkori változása, napjainkban

Mit olvasnak a 10-12 évesek manapság, miért választanak a gyerekek egy-egy könyvet olvasnivalójuknak? Melyek legyenek az olvasmányokat válogató szülők és pedagógusok szempontjai? Dóka Péter kortárs író és Dénes Annamária pedagógus beszélgettek a felnövekvő nemzedék olvasási szokásairól és a kortárs írók előtt álló akadályokról.

Dóka Péter ifjúsági regényíró a Rádió Orient műsorában elmondta: egyfajta generációváltás történt, az utóbbi tíz évben lépett színre egy új nemzedék és most már egyre jobban fordul a gyerekkönyvek felé a szakma. Annyi biztos: az ifjúsági gyerekíráshoz szeretni és ismerni kell a gyerekeket, és nem elhanyagolható az előkészítő-ráhangoló pedagógus-szülői munka.

Az, hogy mit olvas a gyerek függ attól, hogy honnan jött és milyen közösségben van. Általánosan elmondható azonban; a gyerekek nem igazán olvasnak. Ami divat - például a vámpíros könyvek – az persze nagyon felkapott.

/orientpress/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr582871090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása